Dart | Implanti
30
page-template-default,page,page-id-30,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

Implanti

Zubni implanti predstavlju ozbiljan tehnološki napredak i vrhunac u modernoj stomatologiji zato što je pružena mogućnost da se, kod pacijenata, u vilici stvori najpribližniji osećaj prirodnog zuba pri bezbolnoj intervenciji. U našoj Zubotehnickoj laboratoriji možete da očekujete stručnost i iskustvo u ovoj modernoj oblasti stomatologije na svim sistemima implanata, takođe izrađujemo individualne abatement koristeći naprednu CAD-CAM tehnologiju za izradu krunica, zato vam garantujemo da ćemo vratiti osmeh na vaše lice. Ukoliko ste izgubili jedan (ili više) zuba najbolja opcija jeste ugradnja zubnog implanta koji ce se ponašati kao prirodan zub jer obavlja sve funkcije kao vaš zub nekada.

Materijali od kojih se prave zubni implanti su najvišeg kvaliteta jer su izgradeni od Titanijuma, čija je najbitnija karakteristika sposobnost strastanja sa kostima, i od biokompatibilnog materijala koji svodi alergijske reakcije na minimum. Takođe, ova intervencija ne zahteva brusenje zdravih zuba, koji se nalaze pored zuba koji nedostaje, za razliku od drugih stomatoloških intervencija (most, vestački zub) koje to zahtevaju. Ukoliko želite zubni implant u našoj Zubotehničkoj laboratoriji garantujemo da će biti uradena idealna rekonstrukcija izgubljenog zuba, a vaš osmeh ce sigurno postati jos lepši jer zubi izgledaju prirodno, a vi ćete postati svesni da ste mnogo učinili za svoje zdravlje i izgled.

Pored regularnih zubnih implanata postoje i MINI IMPLANTI koji rešavaju probleme neudobnosti proteza. Mini implant je sličan klasičnom implantu samo sto je dosta uzi i njegova funkcija je da se proteza na njega kači. Da bi proteza bila stabilna potrebno je ugraditi najmanje 2 implanta, a idealno bi bilo 4 u jednoj vilici.

implanti

IMPLANT SE SASTOJI OD tri celine:

  1. Titanijumskog veštačkog zubnog korena koji se ubacuje u viličnu kost (imitira koren zuba)
  2. Nadogradnje koja se “ušrafljuje” u titanijumski koren
  3. Krunica koja se postavlja na nadogradnju

POSTUPAK UGRADNJE ZUBNOG IMPLANTA

Svi pacijenti koji su dobrog opšteg zdravstvenog stanja su podobni za ugradnju zubnog implanta. Intervencija se obavlja u lokalnoj anesteziji, potpuno je bezbedna i bezbolna. Titanijumski veštacki koren se postavlja na odgovarace mesto i nakon toga sledi period kada se titanijumski koren vezuje za kost. Taj period traje od 2 do 4 meseca nakon cega se dobija finalni izgled zuba nakon izvršene nadogradnje i postavljanja krunice.

DA LI ZNATE da nedostatkom jedanog (ili više) zuba možete stvoriti ozbiljne zdravstvene probleme svom organizmu?

Ukoliko nedostaje jedan (ili vise zuba) javlja se otežano žvakanje u vilici sto prouzrokuje brojne probleme kojih verovatno niste ni svesni u početku. Dolazi do poremećaja funkcionisanja organizma poput procesa varenja, preteranog trošenja vilicne kosti usled pritiska zbog nedostatka zuba, ali se pojavljuju i estetski problemi koji narušavaju vaš izgled usled pojave staračkog izgleda lica kao posledice nepravilnog funkcionisanja vilice pri žvakanju. Ukoliko ne želite navedene posledice posetite jos danas svog stomatologa i porazgovarajte o mogućnosti zubnog implanta.

SAVET

Za sto duži vek vaših implanata poslušajte savete stomatologa o održavanju oralne higijene i redovno posećujte kontrole. Uz pravilnu higijenu zubni implanti mogu trajati večno.