Dart | Zubna protetika
28
page-template-default,page,page-id-28,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

Zubna protetika

Ukoliko vam u vilici nedostaje jedan zub to može uticati na zdravstveno stanje celog organizma, ali ukoliko vam nedostaje više zuba mogu nastati još veći problemi. Zubi imaju tendenciju da se pomeraju ka bezubnom delu, da remete pravilno žvakanje, govor itd., sigurni smo da to ne želite, zato imajte u vidu da i za taj problem postoji rešenje u vidu zubnih mostova. Za razliku od proteza, zubni mostovi se ne mogu vaditi iz usta jer su pričvršćeni i povezani sa zdravim nosećim zubima. Zubni mostovi mogu biti izrađeni kao bezmetalni keramički mostovi i metalokeramički mostovi. U našoj Zubetehničkoj laboratoriji Dart možete očekivati visok nivo stučnosti u izradi zubnih mostova od materijala najvišeg kvaliteta koji će na savršen način očuvati integritet postojećih zuba, a vama obezbediti iskren osmeh uvek i svuda.

U našoj Zubotehnickoj laboratoriji pružamo uslugu metalnih keramičkih krunica vrhunskog kvaliteta. Jezgro ovih krunica je metalno, a spolja su keramičke i zastupljene su u svakodnevnoj stomatoloskoj praksi. Iz tog radzloga sarađujemo sa najpoznatijim proizvođacima u ovoj oblasti poput Vita 13, Ceramico 3 i Vision, u zavisnosti od boje zuba 3D Master ili Classic. Zato uživajte u zubima od materijala od najviših kvaliteta.

Bezmetalne krunice se izraduju od cirkonijuma (materijal visoke čvrstoće) zato je ova vrsta krunica najsnažnija od metalokeramičkih krunica i napravile su pravu revoluciju u modernoj stomatologiji. Ovim krunicama pružamo mogućnost našim pacijentima da imaju čisto bele zube, sto se ne postiže uz metalne keramičke krunice, jer cirkonijum moze da se boji u bilo koju nijansu. Ukoliko želite čisto bele i snažne krunice posetite našu Zubotehničku laboratoriju gde će iskusni zubni tehnicari stvoriti idealne bezmetalne krunice po vašoj meri.

Totalna skeletna – WISIL proteza predstavlja najidealniji i najdugotrajniji oblik proteze koji je stvorila savremena dentalna medicina. Prednost ovog oblika proteze je u tome što u sebi ima metalni skelet koji daje čvrstinu, ali i ne pokriva čitavo nepce i samim tim ne utiču na čulo ukusa. Pored toga, ova skeletna proteza pruža još veći estetski dojam i smanjuje opterećenje vilične kosti.

Ukoliko ste spremni da se rešite problema bezubosti posetite (ili pozovite) našu Zubotehničku orginaciju DART i uz besplatno savetovanje od strane naših stručnih i iskusnih saradnika možemo zajedno odabrati idealno rešenje za vaš problem i učiniti vaš izgled boljim.

Parcijalna proteza vrši nadoknadu za jedan ili više izgubljenih zuba (ne svih) kada nije moguća stomatološka intervencija poput postavljanja zubnog mosta. Proteza ovog oblika pruža nadoknadu kako za izgubljene zube tako i za njihove potporne strukture (desni, viličnu kost) i ona se oslanja na preostale zdrave prirodne zube. Pacijenti koji koriste parcijalnu protezu moraju da znaju da se ona može vaditi iz usta radi održavanja oralne higijene.

Parcijalna akrilna proteza je vid terapije kod pacijenata koji nisu u potpunosti bezubi već imaju i po neki svoj zub na koji se proteza oslanja. Ova proteza se u modernoj stomatologiji smatra za privremeno rešenje, dok se ne steknu uslovi za dugoročnije rešenje.

Parcijalna skeletna proteza – WISIL proteza je bolje rešenje u oblasti parcijalnih proteza jer ne pokriva čitavo nepce, na osnovu toga ne utiče na smanjen apetit, pravilno opterećuje vilicu i idealna je za trajno rešenje stomatoloških problema. Ova proteza je izrađena od najboljih materijala, znatno su lakše i tanje i zato se pacijenti bolje adaptiraju na njih.

Zubna proteza sa implantima je idealna za pacijente koji imaju problema sa stabilnošću svojih proteza i osećaja neugodnosti. Ovaj oblik zubne proteze se oslanja na implante koji se nalaze u gornjoj i donjoj vilici i koji su ujedno i nosioci proteze. Broj potrebnih implanata za stabilno držanje proteze je između 2 i 4. Prednost ovog oblika proteze je što se ona skida zarad održavanja oralne higijene, ali je ujedno i lakša za eventualne ispravke nego proteze koje su cementirane za vilicu. Pored toga prednost proteze sa implantima je u tome što ne pokrivaju čitavo nepce i pružaju veći komfor.

Sa napredkom dentalne medicine i njene tehnologije pojavom proteze sa implantima one su postale najbolje proteže na svetu, ali u našem društvu još uvek imaju primat jer su pristupačnije akrilne proteze. Međutim, bilo koja proteza je bolja od bezubosti, potpune ili delimične, stoga posetite ili pozovite našu Zubotehničku laboratoriju DART gde će pažljivo birani saradnici napraviti protezu po vašoj meri uz garanciju, zato načinite ovu bitnu odluku još danas.

 

Zubotehnička Laboratorija DART svoj rad zasniva na praćenju savremenih tehnologija i iz tog razloga koristi CAD-CAM tehnologija koja predstavlja pravi napredak pri korišćenju računara u oblasti dentalne medicine. CAD-CAM tehnologija pomaže stomatolozima i zubnim tehničarima u izradi zubnih krunica, mostova, itd.. Navedena tehnologija pojednostavljuje proceduru uzimanja otiska zuba, značajno se povećava preciznost, greške su svedene na minimum i primetan je estetski napredak u izgledu zuba. CAD-CAM tehnologija pruža specijalan način obrade već gotovih keramičkih materijala visokog kvaliteta na osnovu 3D snimka i na taj način se skraćuje vreme provedeno kod stomatologa. Naše iskustvo u radu sa CAD-CAM tehnologijom će vam obezbediti da zubi koji nastanu na ovaj način budu trajniji, da dobiju idealan oblik i veličinu koja odgovara vašoj vilici.

Za naše pacijente obezbeđujemo materijale najvišeg kvaliteta, zato sarađujemo da najpoznatijim kompaniijama u oblasti zubotehničkih materijala, jedna od tih kompanija je nemački proizvođač materijala VITA. Već dugi niz godina sarađujemo sa ovim nemačkim proizvođačem, ali i svetski prepoznatljivim brendom u ovoj oblasti. Iskustvo, tradicija i stručnost su na strani kompanije VITA jer je ona osnovana još 1924. godine i od tada neprestalno poboljšava kvalitet zubnih materijala kako bi pacijentima omogućila što kvalitetniju uslugu.

VITA 13 predstavlja zubne materijale visokog kvaliteta od kojih se u našoj Zubotehničkoj laboratoriji izrađuju keramičke strukture prema vašim potrebama, zato kod nas možete očekivati idealnu uslugu. Materijali VITA 13 predstavljaju fine keramičke strukture visoke estetike, a pored toga su odlični materijali za brušenje i poliranje, pružaju idealne karakteristike za modeliranje i efikasnu obradu kojom će naši stručni saradnici vratiti osmeh na vaše lice kada budete ugledali fantastičnu promenu. VITA 13 ima još jednu bitnu karakteristiku koja će uticati da se odlučite za njihovu uslugu – PRILAGODNJLJIVOST SVIM NIJANSAMA ZUBA, sa kombinacijom 3D Master boja koje omogućava odlične nijanse.

3D Master u kombinaciji sa VITA 13 materijalima unapređuje opisivanje boja između stomatologa i zubnog tehničara. Ova inovacija je zamenila subjektivnost u određivanju boja numeričkom klasifikacijom boja i nijansi. 3D Master koristi opisivanje boja u tri opsega – svetlina, zasićenost i vrsta boje što pomaže preciznijem opisivanju boja između pacijenta i stomatologa ali i stomatologa i zubnog tehničara zato je preciznost na visokom nivou, ali je postignuta i jednostavnost kao i smanjena mogućnost za greške pri odabiru nijansi. Zato ne brinite, prava nijasa vaših zuba će biti izrađena u našoj Laboratoriji jer koristimo 3D Master u kombinaciji sa Vita 13 materijalima.